i-Simpel: het eerste boekhoudpakket waarin de boekhouder centraal staat

Het goedkoopste boekhoudpakket voor ondernemers

i-Simpel: het eerste boekhoudpakket waarin de boekhouder centraal staat

Google eens op ‘boekhoudpakket’ en kijk eens met een scherp oog naar de manier waarop aanbieders hun boekhoudsoftware aanprijzen. Wat valt u op?

Mijn oog valt op zinnen van de volgende strekking:

  • “Bespaar tijd met boekhouden”
  • “Geen boekhoudkennis nodig”
  • “Met onze keuzehulp vind je eenvoudig het beste boekhoudprogramma voor jouw business!”
  • “Online boekhouden tegen lage kosten. Al meer dan 84.000 ondernemers gebruiken …”
  • “Op zoek naar een boekhoudpakket als zzp’er?”

De focus bij boekhoudpakketten ligt vrijwel altijd op de ondernemer. Voor de zzp’er of mkb’er moet een boekhoudprogramma gebruiksvriendelijk, eenvoudig en voordelig geprijsd zijn. Logisch natuurlijk, want zij vormen de belangrijkste doelgroep voor boekhoudsoftwareproducenten. Echter, niet de enige. Dit zette mij enige tijd geleden aan het denken. Want waar is eigenlijk de andere belanghebbende in dit hele verhaal? Wie denkt er mee met de boekhouder, die de administratie van tientallen tot honderden klanten moet bijhouden?

Een nieuwe blik op boekhouden

In de voorbije jaren heb ik diverse succesvolle boekhoudformules op de markt gebracht, waaronder 7×24 en e-Boekhouden. In retrospectief bezien lag ook hierbij de nadruk voornamelijk op het gemak voor de ondernemer. Dat moet anders kunnen en daarom is er nu i-Simpel: het eerste boekhoudpakket waarin niet alleen de ondernemer, maar met name ook de boekhouder centraal staat. Wat geautomatiseerd kan worden, is ook daadwerkelijk geautomatiseerd. Het resultaat: de boekhouder bespaart moeiteloos 30 procent van zijn/haar tijd. Daarmee is i-Simpel met recht het allereerste boekhouderspakket.

Door boekhouders, voor boekhouders

Bij i-Simpel hebben zich ondertussen al tientallen boekhouders uit heel Nederland aangesloten, die voor slechts € 499 per jaar van de software gebruikmaken en daarbij gegarandeerd tien nieuwe klanten aangeleverd krijgen, die ook met i-Simpel werken. Met deze boekhouders hebben we in de afgelopen maanden nauwgezet samengewerkt en uitgezocht welke taken van de boekhouder kunnen worden gedigitaliseerd, om het werk van de boekhouder te vereenvoudigen. Bepaalde taken hoeven niet voor iedere klant te worden uitgevoerd, maar er zijn ook handelingen die tot de vaste portefeuille van de boekhouder behoren. Op basis van de input van de bij ons aangesloten boekhouders hebben we zodoende de volgende taken in i-Simpel geautomatiseerd:

De voorcontrole

Alle ingevoerde mutaties worden gecontroleerd op een hele reeks potentiële vergissingen bij de invoer. Daarnaast stelt het systeem ook direct vast wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een negatieve kas of wanneer btw-nummers van leveranciers ontbreken.

Het bijhouden van de activa en het verwerken van afschrijvingen

I-Simpel zorgt ervoor dat de aanschafwaarde van de bedrijfsbezittingen, de vaste activa, afgeschreven wordt, met altijd een actuele en correcte balans als resultaat.

Het signaleren van transitorische kostenposten

Transitoria, zoals verzekeringen, rente en andere uitgestelde betalingen en voorafbetalingen, worden automatisch op de juiste manier in uw boekhouding verwerkt.

Btw-recapitulatie

Aan het eind van het jaar wordt door i-Simpel, op basis van uw maand- of kwartaalaangiftes, uw totaal te betalen omzetbelasting voor dat jaar vastgesteld.

De jaarrekening opstellen

Tot slot maakt i-Simpel voor de boekhouder automatisch de jaarrekening op en stelt deze beschikbaar in Word-formaat.

Al met al is i-Simpel het eerste boekhoudpakket dat voor zowel de ondernemer als de boekhouder alle denkbare voordelen biedt. De boekhouder bespaart met i-Simpel zeeën van tijd, terwijl de ondernemer dankzij het vaste lage jaartarief van € 59 maar liefst € 691 minder kwijt is aan zijn boekhouding, uitgaande van een gemiddeld boekhouderstarief van € 1500 per jaar.

Bent u boekhouder en wilt u ook graag profiteren van de voordelen van i-Simpel? Meld u dan vandaag nog aan!